Turkey meatballs in dill sauce

Turkey meatballs in dill sauce

4.4 74 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 portions

Składniki

  • fresh dill leaves only, to taste, plus extra to garnish
    10 - 20 g
  • carrot cut into pieces
    100 g
  • brown onion cut into halves
    200 g
  • extra virgin olive oil
    20 g
  • turkey mince
    500 g
  • breadcrumbs
    70 g
  • pouring (whipping) cream
    200 g
  • egg
    1
  • ground black pepper
    1 ¼ - 1 ½ tsp
  • salt
    2 - 2 ¾ tsp
  • water
    750 g
  • Chicken stock paste
    2 tbsp
  • allspice berries (see Tips)
    3
  • plain flour plus extra to dust
    40 g
  • freshly squeezed lemon juice
    15 - 20 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 373.1 kcal / 1567.1 kJ
Białko 24.2 g
Tłuszcz 20.2 g
Węglowodany 22.6 g
Błonnik 2.7 g
Tłuszcz nasycony 9.6 g
Sód 2315.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...