Poached pears on bay leaf crème anglaise and almond crumble

5.0 2 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
6 portions

Składniki

Almond crumble
  • plain flour
    40 g
  • unsalted butter
    40 g
  • white sugar
    40 g
  • sea salt
    1 pinch
  • flaked almonds
    2 tbsp
Bay leaf crème anglaise
  • milk
    250 g
  • egg yolks
    4
  • white sugar
    20 g
  • fresh bay leaves
    5
Poached pears
  • hot water
    250 g
  • dry white wine
    450 g
  • almond liqueur
    70 g
  • white sugar
    30 g
  • vanilla bean extract
    1 tsp
  • star anise
    1
  • cinnamon quill
    1
  • Beurre Bosc pears ripe but not soft, peeled and cored
    6
  • brown sugar
    60 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 58.6 mg
Białko 5.4 g
Kalorie 2068.3 kJ / 494.3 kcal
Tłuszcz 11.1 g
Błonnik 8.7 g
Tłuszcz nasycony 5.3 g
Węglowodany 77.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...