Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Savoury Egg Custard
- 4 eggs
- 100 g whole milk
- ½ tsp salt
- 1 - 2 pinches ground nutmeg
Spinach and Potato Soup
- 80 g onions, quartered
- 20 g vegetable oil
- 40 g celeriac, cut in pieces
- 100 g carrots, cut in pieces (2 cm)
- 200 - 250 g potatoes, cut in pieces (2 cm)
- 80 g leeks, sliced (1 cm)
- 800 g water
-
1
heaped tsp vegetable stock paste, homemade
lub 1 vegetable stock cube (for 0.5 l) - ¼ tsp ground nutmeg
- 1 tsp salt
- ¼ tsp ground black pepper
-
250
g fresh spinach leaves
lub 250 g frozen spinach, defrosted - 80 g double cream
- salt, plus extra to taste
- ground black pepper, plus extra to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 797 kJ / 191 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 2.5 g
Alternatywne przepisy
Spinach and Parmesan Soup
45 mnt
Chickpea soup with spinach
40 mnt
Beetroot Soup with Herb Dumplings
1 Std. 10 Min
Courgette Soup with Basil and Cashew
20 mnt
Creamy Asparagus, Potato and Leek Soup
30 Min
Broccoli and stilton soup
30 Min
Creamy Courgette Soup
25min
Spinach, Orange and Carrot Soup
25min
Sweet Potato Soup with Star Anise
45 mnt
Spinach, Lemon and Lentil Soup
50 Min
Butternut Squash and Coconut Soup
30 Min
Sweet Potato and Courgette Soup
25min