Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ bunch fresh parsley, leaves only (10 g)
- 1 garlic clove
- 1 fresh chilli, deseeded
- 1 lemon, thin peelings of skin only
- 80 g leeks, white part only, cut in pieces (3 cm)
- 80 g celery, cut in pieces (3 cm)
- 250 g quince, peeled, deseeded and cut in pieces (3 cm)
- 20 g dry sherry
- 20 g extra virgin olive oil
- 500 g pumpkin, peeled, seeds removed, cut in pieces (4 cm)
-
750
g chicken stock
lub vegetable stock - 150 g single cream, plus extra to serve
- 1 pinch fine sea salt, or to taste
- 1 pinch ground black pepper, or to taste
- 1 pear, finely sliced and tossed in lemon juice
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 88 kJ / 21 kcal
- Białko
- 0.5 g
- Węglowodany
- 2 g
- Tłuszcz
- 1.4 g
Alternatywne przepisy
Asparagus cream soup
30 Min
Raw Beetroot Soup
5min
Buckwheat Porridge
25min
Ricotta Cheesecake with Fig Jam
5 Std. 40 Min
Pumpkin Soup
35min
Beetroot Soup with Herb Dumplings
1h 10min
Beetroot Gazpacho With Horseradish Créme
1 Std. 40 Min
Vegetable and Almond Soup
45min
Chocolate Beetroot Cake
2h 20min
Beetroot Soup, Horseradish Dumplings
1 Std. 15 Min
Wild Salmon Fishcakes
30 Min
Duck with Blackberry Sauce and Celeriac Mash
40min