
Urządzenia i Akcesoria
Pumpkin Soup, Seasonal Mushrooms and Truffle
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
2 portions
Składniki
Toasted Linseeds
-
golden linseeds15 g
-
rapeseed oil10 g
Pumpkin Soup
-
water500 g
-
pumpkin peeled, diced (4 cm)300 g
-
coarse salt flakes2 pinches
-
banana shallot halved1
-
rapeseed oil20 g
-
fresh root ginger peeled, cut in round slices (2 mm)10 g
-
garlic (approx. 2 cloves)10 g
-
liquid vegetable stock150 g
-
coarse salt flakes3 g
Finalisation
-
mixed fresh mushrooms120 g
-
rapeseed oil20 g
-
unsalted butter diced20 g
-
sherry vinegar15 g
-
black truffle, fresh (opcjonalnie) for grating
Wartości odżywcze na 1 portion
Kalorie
419.8 kcal /
1756.4 kJ
Białko
6 g
Tłuszcz
36.7 g
Węglowodany
21.6 g
Błonnik
4.6 g
Tłuszcz nasycony
7.5 g
Sód
763.6 mg