Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Toasted Linseeds
- 15 g golden linseeds
- 10 g rapeseed oil
Pumpkin Soup
- 500 g water
- 300 g pumpkin, peeled, diced (4 cm)
- 2 pinches coarse salt flakes
- 1 banana shallot, halved
- 20 g rapeseed oil
- 10 g fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
- 10 g garlic (approx. 2 cloves)
- 150 g liquid vegetable stock
- 3 g coarse salt flakes
Finalisation
- 120 g mixed fresh mushrooms
- 20 g rapeseed oil
- 20 g unsalted butter, diced
- 15 g sherry vinegar
-
black truffle, fresh, for grating
(opcjonalnie)
lub cooked chestnuts, peeled, for grating (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1756.4 kJ / 419.8 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 21.6 g
- Tłuszcz
- 36.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.5 g
- Błonnik
- 4.6 g
- Sód
- 763.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lightly Browned Onions and Garlic
20 min
Broccoli Cream Soup with Croutons
1h
Lightly Browned Onions (200-300 g)
20 min
Sumac-spiced Houmous
5min
Pea and Mint Soup (TM6)
20 min
Creamy Pea Soup
40 min
Slow-cooked Oxtail with Parmesan Polenta
8hod. 40min
Peanut Milk and Patties
8h 55 min
Tarte Tatin
1h
Béchamel Sauce
15min
Chopped Vegetable Salad
10min
Creamed Lettuce Soup, Broccoli with Black Olive Sauce
45 min