Pumpkin Soup, Seasonal Mushrooms and Truffle

Pumpkin Soup, Seasonal Mushrooms and Truffle

3.4 5 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
2 portions

Składniki

Toasted Linseeds
  • golden linseeds
    15 g
  • rapeseed oil
    10 g
Pumpkin Soup
  • water
    500 g
  • pumpkin peeled, diced (4 cm)
    300 g
  • coarse salt flakes
    2 pinches
  • banana shallot halved
    1
  • rapeseed oil
    20 g
  • fresh root ginger peeled, cut in round slices (2 mm)
    10 g
  • garlic (approx. 2 cloves)
    10 g
  • liquid vegetable stock
    150 g
  • coarse salt flakes
    3 g
Finalisation
  • mixed fresh mushrooms
    120 g
  • rapeseed oil
    20 g
  • unsalted butter diced
    20 g
  • sherry vinegar
    15 g
  • black truffle, fresh (opcjonalnie) for grating
    cooked chestnuts, peeled, for grating

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 419.8 kcal / 1756.4 kJ
Białko 6 g
Tłuszcz 36.7 g
Węglowodany 21.6 g
Błonnik 4.6 g
Tłuszcz nasycony 7.5 g
Sód 763.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...