Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dough
- 180 g water
- 60 g milk
- 20 g oil, plus extra for greasing
- 1 Tbsp sugar
- 1 tsp dried instant yeast
- 360 g plain flour
Filling and Assembly
- 2 fresh shiitake mushrooms
- 2 spring onions, cut in pieces
- 80 g white cabbage leaf, cut in pieces
- 20 g fresh root ginger, cut in round slices (2 mm)
- 2 garlic cloves
- 140 g pork mince
- 40 g Japanese soy sauce
- ½ tsp sugar
- 15 g oyster sauce
- 10 g sesame oil
- 400 g water
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1032 kJ / 246 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 37 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 2.4 g
Alternatywne przepisy
Braised Pork and Egg with Rice
45min
Double Peanut Cookies
30min
Lamb Spezzatino
1hod. 45min
Char Siu Pastries
6h 10 min
Orange Burst Biscuits
2sa 10 dk
Steamed Thai-style fish cakes
45min
Steamed Cabbage and Pork Dumplings
1h 35min
Oriental Pork Meatballs with Noodles
1hod.
Raspberry Cornettos - Cornetti di lamponi
15 Std.
Thai Garlic Pork with Rice and Vegetables
40 min
Lemon Drizzle Madeleines
4 godz. 45 min
Wholemeal Flour Tortillas
1hod.