Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dough
- 180 g water
- 60 g milk
- 20 g oil, plus extra for greasing
- 1 Tbsp sugar
- 1 tsp dried instant yeast
- 360 g plain flour
Filling and Assembly
- 2 fresh shiitake mushrooms
- 2 spring onions, cut in pieces
- 80 g white cabbage leaf, cut in pieces
- 20 g fresh root ginger, cut in round slices (2 mm)
- 2 garlic cloves
- 140 g pork mince
- 40 g Japanese soy sauce
- ½ tsp sugar
- 15 g oyster sauce
- 10 g sesame oil
- 400 g water
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1032 kJ / 246 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 37 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 2.4 g
Alternatywne przepisy
Char Siu Marinade
10min
Pork Cannelloni with Vegetable Sauce
1h
Teriyaki Marinade
15min
Mala Bakkwa
4 godz. 35 min
Orange curry dressing
10min
Beef and White Bean Purée on Flatbread
5óra 15p
Steamed Sticky Rice with Pork (Rice Tube Puddings)
2h 30min
Chawan Mushi (Japanese Savoury Egg Custard)
35min
Almond and Matcha Cake
1h 10min
Oriental Pork Meatballs with Noodles
1h
Pork with Black Bean Sauce
30 min
Fried Wontons
45 min