Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ Tbsp fresh parsley leaves
- ¼ Tbsp fresh thyme leaves
- ½ tsp dried oregano
- 1 garlic clove
- 30 g salted butter, soft
- 2 beef fillet steaks (approx. 180-200 g each, 3 cm thick)
- ½ tsp fine sea salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 2 dried bay leaves
- 1850 g water
-
30
g lemon juice (approx. ½ lemon, see tip)
lub 1 level tsp ascorbic acid powder
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3534.6 kJ / 844.8 kcal
- Białko
- 68.1 g
- Węglowodany
- 2.6 g
- Tłuszcz
- 60.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 27.5 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Sód
- 889.5 mg
Alternatywne przepisy
Sous-vide Rare Beef Steak with Béarnaise Sauce
2 godz. 20 min
Salmon with Dill Cream Sauce, Broccoli and Basmati Rice; Chocolate Custard
40 min
Sous-Vide Salmon with Lemon and Herbs
1h 40min
Peeler Mashed Potatoes (Metric)
35 min
Sous-Vide Salmon
1h
Sous-vide rare beef steak with béarnaise sauce
2 godz. 20 min
Sous-vide Steak with Creamy Lemon Sauce
1 godz. 30 min
Sous-vide Lamb Chops with Mint Sauce
2h 45min
Rare beef steak with herb garlic butter
2h 15min
Whole Steamed Chicken with Spicy Cajun Rub
1h 25min
Sous-vide Steak
1 godz. 30 min
Fillet of Beef with Porcini Parmesan Stuffing and Red Wine Gravy
1 godz. 20 min