Sous-vide Rare Fillet Steak with Herb Garlic Butter

Sous-vide Rare Fillet Steak with Herb Garlic Butter

4.6 21 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz. 15 min
2 portions

Składniki

  • fresh parsley leaves
    ½ Tbsp
  • fresh thyme leaves
    ¼ Tbsp
  • dried oregano
    ½ tsp
  • garlic clove
    1
  • salted butter soft
    30 g
  • beef fillet steaks (approx. 180-200 g each, 3 cm thick)
    2
  • fine sea salt
    ½ tsp
  • ground black pepper
    ¼ tsp
  • dried bay leaves
    2
  • water
    1850 g
  • lemon juice (approx. ½ lemon, see tip)
    30 g
    1 level tsp ascorbic acid powder

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 889.5 mg
Białko 68.1 g
Kalorie 3534.6 kJ / 844.8 kcal
Tłuszcz 60.9 g
Błonnik 0.5 g
Tłuszcz nasycony 27.5 g
Węglowodany 2.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...