Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Meat Filling
- 400 g pork mince
- 1 tsp fine sea salt
- 15 g sugar
- ½ tsp ground white pepper
- 1 tsp toasted sesame oil
- 15 g soy sauce
- 50 g water
Dough
- 250 g water
- 15 g sugar
- 1 tsp dried instant yeast
- 500 g plain flour (approx. 10% protein content) (see tips)
- ½ tsp fine sea salt
- 5 g oil (e.g. vegetable or sunflower oil)
Cooking
- 1 Tbsp oil (e.g. vegetable or sunflower oil)
- 100 g water
- 1 tsp black sesame seeds
- 15 g spring onions, thinly sliced
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 640.4 kJ / 153.2 kcal
- Białko
- 6.8 g
- Węglowodany
- 20.5 g
- Tłuszcz
- 4.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.4 g
- Błonnik
- 0.6 g
- Sód
- 124 mg
Alternatywne przepisy
Korean Fried Chicken
3h 10min
Crispy Roast Pork Belly
4h 25min
Bibimbap Burrito
45 Min
Miso carbonara udon
25 Min
Dairy-free Stained-glass Orange Biscuits
2 godz. 10 min
Taiwanese Traditional Meat Floss
1 Std. 40 Min
Char Siu Pastries
6h 10min
Chicken Katsu Curry with Rice
1 Std. 40 Min
Sweet and Sour Pork Ribs
40 Min
Nyonya Chicken Curry Bun
2 Std. 45 Min
Honey Garlic BBQ Pork Ribs
3h 40 min
Prawn and Chorizo Paella
45 Min