Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Meat Filling
- 400 g pork mince
- 1 tsp fine sea salt
- 15 g sugar
- ½ tsp ground white pepper
- 1 tsp toasted sesame oil
- 15 g soy sauce
- 50 g water
Dough
- 250 g water
- 15 g sugar
- 1 tsp dried instant yeast
- 500 g plain flour (approx. 10% protein content) (see tips)
- ½ tsp fine sea salt
- 5 g oil (e.g. vegetable or sunflower oil)
Cooking
- 1 Tbsp oil (e.g. vegetable or sunflower oil)
- 100 g water
- 1 tsp black sesame seeds
- 15 g spring onions, thinly sliced
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 640.4 kJ / 153.2 kcal
- Białko
- 6.8 g
- Węglowodany
- 20.5 g
- Tłuszcz
- 4.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.4 g
- Błonnik
- 0.6 g
- Sód
- 124 mg
Alternatywne przepisy
Bagels
1 Std. 20 Min
Bibimbap Burrito
45min
Katsu Pork with Slaw, Potatoes and Wasabi and Dill Dressing
50min
Scandinavian Brunch Roll
4 Std. 10 Min
Tiramisù with Chocolate and Chilli
6h
Korean Fried Chicken
3 Std. 10 Min
Japanese Ramen Noodle Soup
1h 40min
Chicken Katsu Curry with Rice
1h 40min
Steamed Cabbage and Pork Dumplings
1h 35 min
Char Siu Bao Buns with Pickled Carrots
4h
Char Siu Pastries
6h 10 min
Ham and Cheese Puff Pinwheels
2h