Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Lychee Panna Cotta
- 425 g tinned lychees in syrup, pitted (drained weight 180 g)
- 500 g double cream
- 250 g whole milk
- 80 g granulated sugar
- 4 gelatine leaves, soaked in cold water for 5 minutes
Rose Water Syrup
- 80 g caster sugar
- 2 tsp rose water
- 1 - 2 drops pink food colouring (opcjonalnie)
- 2 tsp dried rose petals
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2395 kJ / 572 kcal
- Białko
- 4.4 g
- Węglowodany
- 44.7 g
- Tłuszcz
- 41.8 g
Alternatywne przepisy
Egg Liqueur Crème Brûlée
1h 15 min
Stuffed Parathas
1h 20 min
Spiced panna cotta with orange gin jelly
24h 35min
Fruit Tart with Camomile Custard
2h
Panna cotta
6h 15 min
Caramelised Fennel and Ricotta Tarts with Pecorino Crisps
3u.
Amaretti Crème Brulée
4h 30min
Traditional Samosa
1h 30 min.
Chapatis
1h 30 min.
Panna Cottas with Peaches and Thyme Syrup
6h 15 min
Lamb Kebobs
3u.
Mango Lassi
5 min