Lychee Panna Cotta with Rosewater Syrup

Lychee Panna Cotta with Rosewater Syrup

4.6 25 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 4 godz. 30 min
6 portions

Składniki

Lychee Panna Cotta
  • tinned lychees in syrup pitted (drained weight 180 g)
    425 g
  • double cream
    500 g
  • whole milk
    250 g
  • granulated sugar
    80 g
  • gelatine leaves soaked in cold water for 5 minutes
    4
Rose Water Syrup
  • caster sugar
    80 g
  • rose water
    2 tsp
  • pink food colouring (opcjonalnie)
    1 - 2 drops
  • dried rose petals
    2 tsp

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 4.4 g
Kalorie 2395 kJ / 572 kcal
Tłuszcz 41.8 g
Węglowodany 44.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...