Gougères au comté, craquelin et crème truffée

Gougères au comté, craquelin et crème truffée

3.7 15 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 portions

Składniki

Le craquelin
  • 40 g de beurre demi-sel coupé en dés
  • 50 g de parmesan râpé
  • 50 g de farine de blé
Les gougères
  • 2 œufs
  • 100 g d'eau
  • 1 pincée de sel
  • 30 g de beurre demi-sel coupé en dés
  • 60 g de farine de blé
  • 30 g de comté râpé
La crème fouettée
  • 250 g de crème liquide entière bien froide
  • 1 c. à soupe bombée de mascarpone
  • fleur de sel
  • pelures de truffe (1 petit pot)

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 9 g
Kalorie 1583 kJ / 379 kcal
Tłuszcz 31 g
Węglowodany 15 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...