Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le craquelin
- 40 g de beurre demi-sel, coupé en dés
- 50 g de parmesan râpé
- 50 g de farine de blé
Les gougères
- 2 œufs
- 100 g d'eau
- 1 pincée de sel
- 30 g de beurre demi-sel, coupé en dés
- 60 g de farine de blé
- 30 g de comté, râpé
La crème fouettée
- 250 g de crème liquide entière, bien froide
- 1 c. à soupe bombée de mascarpone
- fleur de sel
- pelures de truffe (1 petit pot)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1583 kJ / 379 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 31 g
Alternatywne przepisy
Foie gras au piment d'Espelette
72 godz.
Minichoux au chèvre et au basilic
55min
Pannacottas langoustines et pamplemousse
3h 25min
Choux chantilly-wasabi au poisson fumé
1 Std. 15 Min
Tartare de dorade et blinis
1 godz. 35 min
Asperges en sabayon, œuf mariné au soja
3 Std. 40 Min
Tarte filo aux petits pois et crème de chèvre
1 Std. 50 Min
Boulettes chèvre-herbes, brebis-graines
30 min
Eclairs saumon et pomme verte
2h
Petits choux aux champignons
1h 25min
Petits choux au saumon fumé
1h 10min
Gougères au comté
45 min