![Clafoutis aux poires, mûres et amandes Clafoutis aux poires, mûres et amandes](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/76911186-F656-4F23-9B37-2565D6FBCF00/Derivates/217b97ed-62a2-494f-9e23-cd350f775093.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 130 g d'amandes décortiquées
- 20 g de fécule de maïs
- 140 g de cassonade
- 3 œufs
- 1 jaune d'œuf
- 120 g de crème fraîche épaisse, 40% m.g. min.
- 10 g de beurre mou, pour le moule
- 1 c. à soupe de sucre en poudre, pour le moule
- 2 poires, pelées et coupées en lamelles
- 125 g de mûres (1 barquette)
- 1 c. à soupe de sucre glace maison (voir "Conseil(s)")
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1763 kJ / 1424 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 42 g
- Tłuszcz
- 23 g
Alternatywne przepisy
Clafoutis aux abricots et aux amandes
55 Min
Clafoutis prune-cannelle
40 分钟
Tarte amandine aux mirabelles
1 Std. 30 Min
Clafoutis aux nectarines et caramel
35min
Flaugnarde aux poires
50 Min
Clafoutis moelleux aux cerises
50 Min
Gâteau aux prunes
1h 15min
Gratin de poire aux amandes
45 分钟
Clafoutis aux pommes et à la vanille
45 分钟
Clafoutis aux pêches et gingembre frais
1hod. 10min
Clafoutis poire-speculoos
45 分钟
Le milhassou
2h