Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 130 g d'amandes décortiquées
- 20 g de fécule de maïs
- 140 g de cassonade
- 3 œufs
- 1 jaune d'œuf
- 120 g de crème fraîche épaisse, 40% m.g. min.
- 10 g de beurre mou, pour le moule
- 1 c. à soupe de sucre en poudre, pour le moule
- 2 poires, pelées et coupées en lamelles
- 125 g de mûres (1 barquette)
- 1 c. à soupe de sucre glace maison (voir "Conseil(s)")
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1763 kJ / 1424 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 42 g
- Tłuszcz
- 23 g
Alternatywne przepisy
Clafoutis aux abricots et aux amandes
55 Min
Gâteau à la rhubarbe et aux amandes
2j 10 menit
Clafoutis figues-amandes
50 menit
Clafoutis aux myrtilles
50 menit
Clafoutis aux pêches et gingembre frais
1h 10 min
Gratin de poire aux amandes
45 Min
Clafoutis léger à la rhubarbe
1j
Clafoutis prune-cannelle
40 min
Clafoutis moelleux aux cerises
50 menit
Tarte amandine aux mirabelles
1j 30 menit
Clafoutis aux abricots
55 Min
Clafoutis aux pommes et à la vanille
45 Min