Beetroot risotto
TM6 TM5

Beetroot risotto

3.5 (26 ocen)

Składniki

  • 2 raw beetroots (approx. 300 g total), peeled and cut into quarters
  • 2 sprigs fresh dill, leaves only, for garnishing
  • 150 g red onion, cut into halves
  • 2 garlic cloves
  • 20 g olive oil
  • 300 g Arborio rice
  • 50 g white wine
  • 20 g balsamic vinegar
  • ½ tsp ground black pepper
  • 700 g water
  • 1 ½ tbsp Vegetable stock paste (see Tips)
  • goats cheese, to serve

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
1531.5 kJ / 364.6 kcal
Białko
9.8 g
Węglowodany
68.1 g
Tłuszcz
3.3 g
Tłuszcz nasycony
2.1 g
Błonnik
5.5 g
Sód
140.4 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 3000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy