Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g di zucchero
- 4 foglie di basilico fresche, lavate e asciugate + q.b.
- 100 g di acqua
- 500 g di passata di pomodoro
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe
- 1 cucchiaino di amido di mais (maizena)
- 20 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 8 fette di pane abbrustolito
- 60 g di mozzarelle ciliegina
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 985.4 kJ / 235.5 kcal
- Białko
- 4.8 g
- Węglowodany
- 27.3 g
- Tłuszcz
- 11.9 g
- Błonnik
- 1.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gelato ai pomodorini con pesto di basilico
3h 30min
Mini flan di Parmigiano e miele (di Sebastiano Rovida)
1 Std. 10 Min
Forty fresh
10 Min
Cheesecake in vasetto al caprino e curry con gamberi
10h
Granita ai pomodorini con yogurt, sedano e cetrioli
5h 50min
Mini cheesecake al pomodoro
3 Std. 25 Min
Gelato alla mozzarella di bufala con pesto al basilico
10h 20 min
Gelato al Parmigiano reggiano
10ωρ. 40 λεπτ.
Mousse di carote e sedano
40min
Crema spalmabile ai pomodori secchi
10 Min
Bicchierini prosciutto e melone
3 Std. 25 Min
Crema spalmabile alla mortadella
15 Min