Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g di zucchero
- 4 foglie di basilico fresche, lavate e asciugate + q.b.
- 100 g di acqua
- 500 g di passata di pomodoro
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe
- 1 cucchiaino di amido di mais (maizena)
- 20 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 8 fette di pane abbrustolito
- 60 g di mozzarelle ciliegina
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 985.4 kJ / 235.5 kcal
- Białko
- 4.8 g
- Węglowodany
- 27.3 g
- Tłuszcz
- 11.9 g
- Błonnik
- 1.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mini capresi con gelée al pomodoro
1h 30min
Mousse di prosciutto, tonno o formaggio
10 Min
Gelato al Gorgonzola con coulis di fichi
10hod. 30min
Gelato ai pomodorini con pesto di basilico
3 Std. 30 Min
Canapè di anguria con feta e noci
20min
Bicchierini ai tre peperoni
55min
Gelato alla mozzarella di bufala con pesto al basilico
10 Std. 20 Min
Gelato al Parmigiano reggiano
10h 40min
Cheesecake alla feta con zucchine e olive
9 godz. 30 min
Crema spalmabile ai pomodori secchi
10 Min
Mousse di salmone su tartine di segale
15min
Pinzimonio al Gorgonzola
30 Min