Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di radicchio rosso di Verona, lavato e asciugato
- 30 g di brandy
- 130 g di zucchero
- 125 g di farina tipo 00 + q.b.
- 75 g di farina di mais
- 100 g di mandorle pelate tostate + q.b.
- 100 g di burro morbido a pezzi + q.b.
- 1 tuorlo sodo, sbriciolato
- 1 limone, la scorza grattugiata (preferibilmente biologico)
- 1 bustina di vaniglia in polvere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1418 kJ / 339 kcal
- Białko
- 5.9 g
- Węglowodany
- 37.6 g
- Tłuszcz
- 18.4 g
- Błonnik
- 2.5 g
Alternatywne przepisy
Risotto integrale al radicchio, pere e noci
40min
Torta rovesciata al radicchio di Chioggia
1 Std. 40 Min
Risotto con lo sclopit
40min
Rollè di radicchio
50min
Pinza
50min
Risotto mele e radicchio rosso
40min
Clafoutis alle ciliegie
2h 30min
Cupcake al farro, mele e nocciole
50min
Crostata con crema di ricotta e pere caramellate
45min
Risotto al radicchio rosso di Verona
40min
Gnocchi allo zafferano con sugo al radicchio
1h 30min
Risotto bianco con porri e mela
30min