Patè  alle castagne in crosta

Patè alle castagne in crosta

4.0 2 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 10 godz.
10 porzioni

Składniki

Pasta
  • 250 g di farina tipo 00
  • 125 g di burro a pezzi
  • 1 uovo
  • 70 g di acqua
  • 1 pizzico di sale
Ripieno
  • 3 rametti di prezzemolo fresco le foglioline lavate ed asciugate
  • 70 g di porri a rondelle
  • 15 castagne cotte e spellate (vedere consigli)
  • 100 g di pancetta a cubetti
  • 400 g di carne trita di maiale
  • 100 g di mele pelate e a tocchetti (1-2 cm)
  • 1 uovo
  • 3 pizzichi di sale
  • 3 pizzichi di pepe nero macinato
Terminare la preparazione
  • burro q.b.
  • farina tipo 00 q.b.
  • 1 uovo leggermente sbattuto

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 16.7 g
Kalorie 1352 kJ / 323 kcal
Tłuszcz 16.3 g
Błonnik 2.7 g
Węglowodany 26.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...