Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta
- 250 g di farina tipo 00
- 125 g di burro a pezzi
- 1 uovo
- 70 g di acqua
- 1 pizzico di sale
Ripieno
- 3 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 70 g di porri a rondelle
- 15 castagne, cotte e spellate (vedere consigli)
- 100 g di pancetta a cubetti
- 400 g di carne trita di maiale
- 100 g di mele, pelate e a tocchetti (1-2 cm)
- 1 uovo
- 3 pizzichi di sale
- 3 pizzichi di pepe nero macinato
Terminare la preparazione
- burro q.b.
- farina tipo 00 q.b.
- 1 uovo, leggermente sbattuto
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1352 kJ / 323 kcal
- Białko
- 16.7 g
- Węglowodany
- 26.2 g
- Tłuszcz
- 16.3 g
- Błonnik
- 2.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zuppa gitana
1sa
Polpette di pollo giapponesi
50 dk
Scones Vegan
Brak ocen
Madeleine con crema inglese alla vaniglia
1sa
Galette des rois ananas e Rum
2sa 30 dk
Maiale brasato con uovo e riso
45 dk
Sushi di kiwi
1h 50min
Tom Yum Kung
30 Min
Mariola calabrese
50 dk
Bao di maiale con uova di quaglia (Banh bao)
3h
Crostata di zucca (di Erica Liverani)
1 godz. 40 min
Pollo al Rum e cocco
2sa 30 dk