Wersje kompatybilne
Crema alla lavanda con cereali croccanti al burro di arachidi (di Mirko Ronzoni)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g di latte intero
- 250 g di panna fresca liquida
- 1 cucchiaio di fiori di lavanda freschi o secchi
- 150 g di zucchero
- 5 tuorli d'uovo
- 30 g di frumina (amido di frumento)
- 200 g di cioccolato fondente a pezzi
- 1 cucchiaio di burro di arachidi
- 200 g di corn flakes
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 4054 kJ / 969 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 120 g
- Tłuszcz
- 51 g
- Błonnik
- 6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Barrette biscottate alla frutta
2 Std. 5 Min
Gazpacho alle fragole e mandorle
1 Std. 20 Min
Bevanda allo zenzero
30 Min
Gelato Gin e lavanda
14 Std. 35 Min
Barrette ai semi misti e cacao
45min
Ceviche di salmone
48h 15min
Bibita al pompelmo e menta
20min
Cremoso ai tre cioccolati su sabbia al cacao
5h
Mousse al caffè con granella di nocciola
2 Std. 30 Min
Panna cotta kiwi e ciliegie
6h 40min
Mousse al mango
20min
Crema al mango (di Luca Montersino)
30 Min