Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 290 g di acqua
- 20 g di lievito di birra fresco
- 1 cucchiaio di zucchero
- 150 g di farina di castagne
- 350 g di farina tipo 00 + q.b.
- 1 cucchiaino colmo di sale
- 200 g di castagne, cotte e pelate (vedere consigli)
- Wartości odżywcze
- na 1 Ricetta completa
- Kalorie
- 8969 kJ / 2117 kcal
- Białko
- 76 g
- Węglowodany
- 419 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 34 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pane alle banane, miele e mandorle
2h 40 min
Pan brioche integrale
21u. 45min
Pane rustico
2óra
Pane alla birra
4 godz. 55 min
Pane al rosmarino e salvia
18 godz.
Pane di avena con semi di zucca
3h 50min
Pan di castagne in treccia con noci, mandorle e nocciole
2óra 30p
Pane dolce alla frutta
2óra 55p
Pane al finocchietto selvatico e pepe
4 godz.
Focaccia tirolese
3h 30 min
Treccia di grano saraceno alle noci
5 Std. 10 Min
Pane integrale ai semi vari
4h 10min