Mini cheesecake al taleggio con pere caramellate

Mini cheesecake al taleggio con pere caramellate

4.5 10 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 9 godz.
4 porzioni

Składniki

Base
  • 4 fetta di pane ai cereali (80 g circa)
Crema
  • 20 g di Parmigiano reggiano a pezzi (2-3 cm)
  • 100 g di latte intero
    100 g di panna (min. 30% di grassi)
  • 200 g di Taleggio cremoso a tocchetti (1-2 cm)
  • 3 fogli di gelatina (6 g), ammollati in acqua fredda per 10 minuti e strizzati
  • 80 g di formaggio fresco spalmabile
  • 1 pizzico di sale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato
Terminare la preparazione
  • 10 g di burro
  • 150 g di pere Kaiser sbucciate e a cubetti (1 cm)
  • 20 g di zucchero di canna

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 15.5 g
Kalorie 1460 kJ / 349 kcal
Tłuszcz 24.1 g
Błonnik 2 g
Węglowodany 18.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...