Herb Crusted Lamb with Pea Purée and Asparagus

Herb Crusted Lamb with Pea Purée and Asparagus

4.8 37 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 50 min
4 portions

Składniki

Herb Crusted Lamb
  • vegetable oil
    ½ Tbsp
  • unsalted butter plus 20 g soft
    ½ Tbsp
  • racks of lamb (600-700 g in total), thick layer of fat removed
    1 - 2
  • fine sea salt for seasoning
  • ground black pepper for seasoning
  • bread torn in pieces
    1 slice
  • garlic cloves
    2
  • fresh parsley leaves
    5 g
  • fresh thyme leaves only
    3 - 4 sprigs
  • lemon finely grated zest only
    1
  • olive oil
    20 g
  • Dijon mustard
    1 Tbsp
Pea Purée and Asparagus
  • boiling water
    500 g
  • frozen peas
    250 g
  • asparagus woody ends removed
    350 g
  • double cream
    30 g
  • unsalted butter soft
    20 g
  • fine sea salt
    ½ tsp
  • ground black pepper
    2 pinches

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 424 kcal / 1763 kJ
Białko 22.8 g
Tłuszcz 30 g
Węglowodany 13 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...