Sirloin Steak with New Potatoes and Chimichurri

4.6 38 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
6 portions

Składniki

Chimichurri Sauce
  • garlic cloves
    2
  • shallots
    50 g
  • fresh coriander
    10 g
  • fresh parsley
    10 g
  • dried oregano
    1 Tbsp
  • extra virgin olive oil
    100 g
  • white wine vinegar
    30 g
  • dried chilli flakes
    ½ tsp
  • freshly squeezed lemon juice
    15 g
Sirloin Steak with New Potatoes
  • water
    1200 g
  • olive oil
    2 Tbsp
  • fine sea salt
    2 ½ tsp
  • new potatoes unpeeled, quartered
    700 g
  • ground cumin
    ½ tsp
  • ground coriander
    ½ tsp
  • ground cayenne pepper
    1 pinch
  • beef sirloin steaks
    1000 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 479 kcal / 2008 kJ
Białko 40 g
Tłuszcz 28 g
Węglowodany 17 g
Błonnik 1.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...