Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Chimichurri Sauce
- 2 garlic cloves
- 50 g shallots
- 10 g fresh coriander
- 10 g fresh parsley
- 1 Tbsp dried oregano
- 100 g extra virgin olive oil
- 30 g white wine vinegar
- ½ tsp dried chilli flakes
- ½ lemon, juice only
Sirloin Steak with New Potatoes
- 1200 g water
- 2 ½ tsp fine sea salt
- 700 g new potatoes, unpeeled, quartered
- 2 Tbsp olive oil
- ½ tsp ground cumin
- ½ tsp ground coriander
- 1 pinch ground cayenne pepper
- 1000 g beef sirloin steaks
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2008 kJ / 479 kcal
- Białko
- 40 g
- Węglowodany
- 17 g
- Tłuszcz
- 28 g
- Błonnik
- 1.5 g
Alternatywne przepisy
Prawn and Chorizo Paella
45min
Herb Crusted Lamb with Pea Purée and Asparagus
50min
Lobster and Tarragon Risotto - Risotto con aragosta e dragoncello
35min
Chimichurri Pork Fillet with Warm Rice Salad
13 Std. 20 Min
Béarnaise Sauce
20min
Sous-vide Rare Beef Steak with Béarnaise Sauce
2 Std. 20 Min
Salmon, Quinoa, Feta and Mixed Vegetable Salad
50min
Peppercorn Sauce
30min
Tuna Nicoise with Raspberry Vinaigrette and Honey
40min
Chicken Shawarma with Moroccan Houmous and Chilli Sauce
2h 25min
Fillet of Beef with Porcini Parmesan Stuffing and Red Wine Gravy
1h 20min
Individual Beef Wellingtons with Red Wine Jus
2 Std. 10 Min