
Wersje kompatybilne
Five-spice Duck with Mushrooms, Asian Vegetables and Rice
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 15 g fresh root ginger peeled, cut in round slices (2-3 mm)
- 2 garlic cloves
- ½ - 1 fresh red chilli deseeded (opcjonalnie)
-
700
g duck breasts, skin on
lub 700 g chicken breasts skin on - 2 - 3 Tbsp Chinese five spice powder shop-bought or homemade (see tip), to taste
- 2 pinches salt
- 1200 g water
-
2
tsp vegetable stock paste, homemade
lub 2 vegetable stock cubes (for 0.5 l each) - 40 g soy sauce
- 200 g white long grain rice
-
200
g pak choi cut in pieces
lub 200 g Chinese cabbage cut in pieces - 100 g broccoli florets cut in pieces (2 cm)
- 2 tsp toasted sesame oil
- 250 g button mushrooms sliced
- 40 g soy sauce (approx. 2-3 Tbsp)
- 80 g honey (approx. 3-4 Tbsp)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 600 kcal / 2512 kJ
- Białko
- 42 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Węglowodany
- 60 g
- Błonnik
- 6.5 g
Alternatywne przepisy
Duck Breasts with Orange Ginger Sauce, Mashed Potatoes and Green Beans
1 godz. 10 min
Steamed Cod with Vizcaina Sauce
50 min
Sticky Apple Pork Ribs
2 godz. 30 min
Chinese Pork with Vegetables
1 godz. 20 min
Beef With Lemon Grass (Kuruma Iraichchi) And Coconut Roti
1 godz. 40 min
Steak au Poivre
20 min
Slow-Cooked Pork Belly with Noodles and Chilli Sesame Sauce
4 godz. 25 min
Moroccan Lamb with Chopped Salad
13 godz. 15 min
Chicken Florentine Involtini - Involtini di pollo alla fiorentina
50 min
Braised Lamb Shanks
3 godz. 20 min
Venetian Duck Ragù - Ragù veneziano con anatra
1 godz. 40 min
Braised Lamb Shanks with Roasted Garlic and Parmesan Mash - Stinco d'agnello con purè di patate all'aglio e parmigiano
3 godz. 20 min