Wersje kompatybilne
Lamb Cooked Two Ways with Carrot and Ginger Purée and Red Wine Jus
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Slow Cooked Lamb Shoulder
- 25 g vegetable oil
- 750 g lamb shoulder meat, boneless, diced
- 1 pinch fine sea salt
- 1 pinch ground black pepper
- 2 Tbsp cornflour
-
1
meat stock cube (for 0.5 l) (lamb)
lub 1 tsp meat stock paste, homemade - 500 g water
- 1 sprig fresh rosemary, leaves only
- 1 garlic clove
Red Wine Jus
- 1 banana shallot, halved
- 1 garlic clove
- 1 bunch fresh mixed herbs, leaves only (approx. 5 g)
- 50 g salted butter
- 100 g port
- 150 g red wine
- 20 g balsamic vinegar
- 35 g dark brown sugar (opcjonalnie)
- 1 pinch fine sea salt, or to taste
- 1 pinch ground black pepper, or to taste
Carrot and Ginger Purée
- 30 g olive oil
- 500 g carrots, cut in 4 pieces
- 15 g fresh root ginger, peeled, cut in slices (2 mm)
- 100 g water
- ½ tsp fine sea salt
- 100 g unsalted butter, cut in pieces
- ground black pepper, for seasoning
Roasted Lamb Loin
- 1 Tbsp vegetable oil
- 6 lamb loin (100-150 g each)
- 2 pinches fine sea salt, for seasoning
- 2 pinches ground black pepper, for seasoning
- 10 g unsalted butter, for basting
- fresh spinach, wilted, for serving (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2670 kJ / 638 kcal
- Białko
- 35.3 g
- Węglowodany
- 21.3 g
- Tłuszcz
- 45.7 g
Alternatywne przepisy
Slow-cooked Lamb Curry with Cucumber Mint Couscous
9 Std.
Beef Wellington with Mashed Potatoes, Steamed Carrots and Madeira Sauce
2h 40min
Pork Stuffing Balls
1h 5min
Hollandaise Sauce
15 mnt
Brandy Butter
10 min
Fillet of Beef, Mushroom and Stilton Rarebit Tarts with Celeriac Purée
2h 10min
Chestnut and Cranberry Stuffing
1h 55 min.
Red Onion Gravy
25 mnt
Individual Beef Wellingtons with Red Wine Jus
2h 10min
Limoncello Sorbet with Mint and Basil - Sorbetto al limoncello, menta e basilico
18h 25min
Beef Bourguignon
1h 30min
Yorkshire Pudding
1j