Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Fermented Red Cabbage
- 10 g coarse salt flakes
- 300 g red cabbage
- 200 g red wine
- 100 g sherry vinegar
- 1 pinch sumac
- 2 black peppercorns
- ¼ piece star anise
- 1 clove
- 1 dried bay leaf
Celeriac Purée
- 260 g celeriac, peeled, diced
- 130 g whole milk
- 130 g double cream
- 5 g fine sea salt
Roasted Duck Breast
- 3300 g water
- 150 g fine sea salt
- 2 duck breasts, skin on (approx. 200 g each, trimmed of excess fat)
Finalisation
- 70 g beetroot juice
- 10 g cornflour
- 10 g water
- 60 g unsalted butter, diced, cold
- Wartości odżywcze
- na 2 portions
- Kalorie
- 7665.1 kJ / 1832 kcal
- Białko
- 82.9 g
- Węglowodany
- 78.7 g
- Tłuszcz
- 117.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 67.9 g
- Błonnik
- 12.2 g
- Sód
- 6216.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Creamy Mushroom Truffle Soup
50 min
Duck Breast with Parsnip Purée and Red Wine Reduction
50 min
Quick Yoghurt Flatbreads with Smoked Salmon and Cream Cheese
25 min
Chocolate Fondant with Brandy Anglaise Foam
1h
Sous-vide Cinnamon and Port-glazed Plums
1h 20 min
Classic Zabaglione
15min
Duck with Blackberry Sauce and Celeriac Mash
40 min
Chicken Liver Parfait
2 godz. 40 min
Savoury Cheesecake with Caramelised Onions
14h 15min
Spiralized Courgette with Shrimp and Lemon Sauce
25 min
Cullen Skink
45 min
Greek-style Baked Cod with Bulgar Wheat
1h 30min