Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Fermented Red Cabbage
- 300 g red cabbage
- 10 g coarse salt flakes
- 200 g red wine
- 100 g sherry vinegar
- 1 pinch sumac
- 2 black peppercorns
- ¼ piece star anise
- 1 clove
- 1 dried bay leaf
Celeriac Purée
- 260 g celeriac, peeled, diced
- 130 g whole milk
- 130 g double cream
- 5 g fine sea salt
Roasted Duck Breast
- 3300 g water
- 150 g fine sea salt
- 2 duck breasts, skin on (approx. 200 g each, trimmed of excess fat)
Finalisation
- 10 g water
- 10 g cornflour
- 60 g unsalted butter, diced, cold
- 70 g beetroot juice
- Wartości odżywcze
- na 2 portions
- Kalorie
- 7665.1 kJ / 1832 kcal
- Białko
- 82.9 g
- Węglowodany
- 78.7 g
- Tłuszcz
- 117.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 67.9 g
- Błonnik
- 12.2 g
- Sód
- 6216.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Versatile Smooth Soup
45min
Pea and Mint Soup (TM6)
20 min
Salmon Gravadlax with Buckwheat Blinis
48 Std.
Curried Parsnip Soup
30min
Scallops with Parsnip Purée and Pancetta Crumbs
30min
Celeriac, Roasted Hazelnut and Truffle Soup
40min
Duck with Blackberry Sauce and Celeriac Mash
40min
Lobster and Tarragon Risotto - Risotto con aragosta e dragoncello
35 min
Creamy Pea Soup
40min
Herb Crusted Lamb with Pea Purée and Asparagus
50 min
Portuguese-style Crème Brûlée
25min
Salsa Verde
10min