Duck Breast, Red Cabbage and Celeriac

4.4 8 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
2 portions

Składniki

Fermented Red Cabbage
  • coarse salt flakes
    10 g
  • red cabbage
    300 g
  • red wine
    200 g
  • sherry vinegar
    100 g
  • sumac
    1 pinch
  • black peppercorns
    2
  • star anise
    ¼ piece
  • clove
    1
  • dried bay leaf
    1
Celeriac Purée
  • celeriac peeled, diced
    260 g
  • whole milk
    130 g
  • double cream
    130 g
  • fine sea salt
    5 g
Roasted Duck Breast
  • water
    3300 g
  • fine sea salt
    150 g
  • duck breasts, skin on (approx. 200 g each, trimmed of excess fat)
    2
Finalisation
  • beetroot juice
    70 g
  • cornflour
    10 g
  • water
    10 g
  • unsalted butter diced, cold
    60 g

Wartości odżywcze na 2 portions

Kalorie 1832 kcal / 7665.1 kJ
Białko 82.9 g
Tłuszcz 117.3 g
Węglowodany 78.7 g
Błonnik 12.2 g
Tłuszcz nasycony 67.9 g
Sód 6216.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...