Urządzenia i Akcesoria
Béarnaise Sauce
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 20 min
300 g
Składniki
-
fresh tarragon leaves only, reserving stems, to taste4 - 5 sprigs
-
shallots halved80 g
-
white wine vinegar80 g
-
unsalted butter diced180 g
-
egg yolks from medium eggs4
-
fine sea salt to taste½ - 1 tsp
-
ground black pepper freshly ground2 pinches
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 300 g
Sód
1473 mg
Białko
14.1 g
Kalorie
6529.8 kJ /
1560.7 kcal
Tłuszcz
160.9 g
Błonnik
3.2 g
Tłuszcz nasycony
97.8 g
Węglowodany
19.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Béarnaise sauce
15 min
Béarnaise sauce
20 min
Classic Zabaglione
15 min
Hollandaise Sauce
15 min
Béchamel Sauce
15 min
Béarnaise Sauce
15 min
Hollandaise Sauce
15 min
Peppercorn Sauce
30 min
Beurre Blanc
20 min
Bordelaise Sauce
55 min
Béarnaise sauce
15 min
Fillet of Beef, Mushroom and Stilton Rarebit Tarts with Celeriac Purée
2 godz. 10 min