
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 - 5 sprigs fresh tarragon leaves only, reserving stems, to taste
- 80 g shallots halved
- 80 g white wine vinegar
- 180 g unsalted butter diced
- 4 egg yolks from medium eggs
- ½ - 1 tsp fine sea salt to taste
- 2 pinches ground black pepper freshly ground
- Wartości odżywcze
- na 300 g
- Kalorie
- 1560.7 kcal / 6529.8 kJ
- Białko
- 14.1 g
- Tłuszcz
- 160.9 g
- Węglowodany
- 19.8 g
- Błonnik
- 3.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 97.8 g
- Sód
- 1473 mg
Alternatywne przepisy
Béarnaise sauce
15min
Béarnaise sauce
15min
Béarnaise sauce
20min
Hollandaise Sauce
15min
Béchamel Sauce
15min
Hollandaise Sauce
15min
Fillet of Beef, Mushroom and Stilton Rarebit Tarts with Celeriac Purée
2h 10min
Beurre Blanc
20min
Béarnaise Sauce
15min
Individual Beef Wellingtons with Red Wine Jus
2h 10min
Aïoli
5min
Peppercorn Sauce
30min