Béarnaise Sauce

Béarnaise Sauce

4.4 48 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 20 min
300 g

Składniki

  • fresh tarragon leaves only, reserving stems, to taste
    4 - 5 sprigs
  • shallots halved
    80 g
  • white wine vinegar
    80 g
  • unsalted butter diced
    180 g
  • egg yolks from medium eggs
    4
  • fine sea salt to taste
    ½ - 1 tsp
  • ground black pepper freshly ground
    2 pinches

Wartości odżywcze na 300 g

Kalorie 1560.7 kcal / 6529.8 kJ
Białko 14.1 g
Tłuszcz 160.9 g
Węglowodany 19.8 g
Błonnik 3.2 g
Tłuszcz nasycony 97.8 g
Sód 1473 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...