Wersje kompatybilne
Poached Cod with Beurre Blanc and Tenderstem Broccoli
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Tenderstem Broccoli
- 1300 g water
- 20 g salt
- 50 g unsalted butter, diced
- 10 tenderstem broccoli stalks, trimmed to fit in simmering basket
- water, ice cold
Poached Cod
- 100 g salt
- 2600 g water
- 2 cod fillet loins, boneless (approx. 200 g each, see tip)
Beurre Blanc
- 35 g shallots, halved
- 70 g white wine
- 300 g unsalted butter, cold, diced
- 5 g lemon juice
Serving
- 1 tsp sunflower oil
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2911 kJ / 702 kcal
- Białko
- 43 g
- Węglowodany
- 6.5 g
- Tłuszcz
- 54 g
- Tłuszcz nasycony
- 32 g
- Błonnik
- 6.8 g
- Sód
- 2170 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Creamy Pea Soup with Serrano Chips
30 min
Salmon with Lemon Hollandaise, Asparagus and Rice
45 min
Scallops with Parsnip Purée and Pancetta Crumbs
30 min
Summer Fruits Parcel
20 min
Seafood Risotto
40 min
Pumpkin Soup, Seasonal Mushrooms and Truffle
1h 25min
Christmas Hot Chocolate
15 Min
Slow-cooked Short Rib with Beetroot Purée
10 Std. 30 Min
Polenta
50 min
Fillet of Beef with Porcini Parmesan Stuffing and Red Wine Gravy
1h 20min
Parsnip Soup with Caramelised Onions
55 min
Crêpes Suzette
35min