Poached Cod with Beurre Blanc and Tenderstem Broccoli

Poached Cod with Beurre Blanc and Tenderstem Broccoli

3.9 25 ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
2 portions

Składniki

Tenderstem Broccoli
  • water
    1300 g
  • salt
    20 g
  • unsalted butter diced
    50 g
  • tenderstem broccoli stalks, trimmed to fit in simmering basket
    10
  • water ice cold
Poached Cod
  • salt
    100 g
  • water
    2600 g
  • cod fillet loins, boneless (approx. 200 g each, see tip)
    2
Beurre Blanc
  • shallots halved
    35 g
  • white wine
    70 g
  • unsalted butter cold, diced
    300 g
  • lemon juice
    5 g
Serving
  • sunflower oil
    1 tsp

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 2170 mg
Białko 43 g
Kalorie 2911 kJ / 702 kcal
Tłuszcz 54 g
Błonnik 6.8 g
Tłuszcz nasycony 32 g
Węglowodany 6.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...