Wersje kompatybilne
Poached Cod with Beurre Blanc and Tenderstem Broccoli
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Tenderstem Broccoli
- 1300 g water
- 20 g salt
- 50 g unsalted butter, diced
- 10 tenderstem broccoli stalks, trimmed to fit in simmering basket
- water, ice cold
Poached Cod
- 100 g salt
- 2600 g water
- 2 cod fillet loins, boneless (approx. 200 g each, see tip)
Beurre Blanc
- 35 g shallots, halved
- 70 g white wine
- 300 g unsalted butter, cold, diced
- 5 g lemon juice
Serving
- 1 tsp sunflower oil
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2911 kJ / 702 kcal
- Białko
- 43 g
- Węglowodany
- 6.5 g
- Tłuszcz
- 54 g
- Tłuszcz nasycony
- 32 g
- Błonnik
- 6.8 g
- Sód
- 2170 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Orzo with Salmon and Spinach
40 min
Duck Breast with Parsnip Purée and Red Wine Reduction
50min
Suet pastry with thyme
25min
Asparagus Risotto
45 min
Courgette Soup; Steamed Fish and Potatoes with Lemon Sauce
40 min
Salmon with Lemon Hollandaise, Asparagus and Rice
45 min
Hollandaise Sauce
15min
Steamed Sea Bass with Watercress Orange Couscous
35min
Hollandaise Sauce
15min
Salmon and Leek Parcel with New Potatoes
1h
Herb Crusted Lamb with Pea Purée and Asparagus
50min
Scallops with Parsnip Purée and Pancetta Crumbs
30 min