Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1500 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale
- 1 cucchiaio di olio extravergine di oliva
- 200 g di fagioli secchi, ammollati e scolati (vedere consigli)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 212.5 kJ / 51 kcal
- Białko
- 3.9 g
- Węglowodany
- 8.5 g
- Tłuszcz
- 0.4 g
- Błonnik
- 3.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasta e lenticchie
50 min
Lenticchie speziate in umido
1 godz. 30 min
Pasta e ceci con pomodorini
40 min
Ceci in umido
1 godz. 30 min
Pasta e fagioli cannellini
40 min
Cottura delle lenticchie
1h
Cottura dei ceci
11h
Ceci a Cottura Lenta
14 Std. 40 Min
La pasta e fagioli di casa mia (di Francesca Romana Barberini)
40 min
Fagioli in umido
1 godz. 30 min
Cannellini a Cottura Lenta
14 Std. 40 Min
Fagioli alla veneta
1 godz. 30 min