Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g di funghi pleurotus mondati, lavati e a fette
- 1 cucchiaino di sale
- 40 g di aceto di vino bianco
- 2 spicchi di aglio
- 2 peperoncini piccanti
- 2 rametti di menta fresca, le foglioline lavate ed asciugate
- 10 grani di pepe nero
- olio extravergine di oliva q.b.
- Wartości odżywcze
- na 0.5 vasetto
- Kalorie
- 1573 kJ / 376 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 6.2 g
- Tłuszcz
- 37.9 g
- Błonnik
- 0.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Conserva di melanzane
1 godz. 30 min
Patè di peperoncini
30 min.
Melanzane sott'olio alla siciliana
3óra 30p
Zucchine sott'olio
723h 15min
Champignon ripieni al forno
1h
Pastella per fritti
1h
Cozze ripiene
1 godz. 30 min
Carciofini sott'olio
721h 20min
Melanzane e zucchine marinate
1h 35min
Cozze ripiene alla pugliese
1óra 25p
Funghetti sott'olio
721hod.
Peperoni alla pugliese
721h 10min