Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 limone
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 30 g di pecorino
- 500 g di acqua
- 1000 g di cozze fresche, pulite
- 60 g di olio extravergine di oliva
- 1 spicchio di aglio
- 1 peperoncino
- acqua q.b. per raggiungere i 750 g
- 320 g di spaghetti
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2138 kJ / 511 kcal
- Białko
- 20.1 g
- Węglowodany
- 61.2 g
- Tłuszcz
- 20.7 g
- Błonnik
- 2.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tortiglioni risottati salsiccia e funghi
35 Min
Penne al sugo di calamari
40 Min
Penne con le cozze
1 Std.
Linguine con scampi al limone
20 Min
Spaghettini al sugo di cozze e vongole
1 Std. 5 Min
Fusilli alle cozze piccanti
55 Min
Cavatelli ai frutti di mare
1 Std.
Riso patate e cozze
1 Std.
Penne risottate con le cozze
1 Std. 5 Min
Penne risottate funghi e speck
40 Min
Spaghetti cozze e gamberi
25min
Tortiglioni risottati salmone e gamberetti
40 Min