Riso patate e cozze

Riso patate e cozze

3.1 48 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porzioni

Składniki

  • 2 spicchi di aglio
  • 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
  • 1 peperoncino piccante fresco (opcjonalnie)
  • 200 g di olio extravergine di oliva
  • 200 g di pomodori ciliegino a metà
  • 1 pizzico di sale + q.b.
  • 800 g di cozze pulite
  • 750 g di acqua
  • 350 g di riso Carnaroli
  • 500 g di patate pelate e a fettine sottili (0.5 cm)
  • 200 g di zucchine a rondelle (0.5 cm)
  • 1 cipolla a striscioline
  • pepe bianco macinato a piacere
  • Parmigiano reggiano grattugiato a piacere

Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 11.7 g
Kalorie 2636 kJ / 630 kcal
Tłuszcz 35.8 g
Błonnik 2.8 g
Węglowodany 65.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...