Riso patate e cozze

Riso patate e cozze

3.1 48 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porzioni

Składniki

  • spicchi di aglio
    2
  • di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
    1 mazzetto
  • peperoncino piccante fresco (opcjonalnie)
    1
  • di olio extravergine di oliva
    200 g
  • di pomodori ciliegino a metà
    200 g
  • di sale + q.b.
    1 pizzico
  • di cozze pulite
    800 g
  • di acqua
    750 g
  • di riso Carnaroli
    350 g
  • di patate pelate e a fettine sottili (0.5 cm)
    500 g
  • di zucchine a rondelle (0.5 cm)
    200 g
  • cipolla a striscioline
    1
  • pepe bianco macinato a piacere
  • Parmigiano reggiano grattugiato a piacere

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 630 kcal / 2636 kJ
Białko 11.7 g
Tłuszcz 35.8 g
Węglowodany 65.4 g
Błonnik 2.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...