![Ragoût de veau printanier Ragoût de veau printanier](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/3A1F0201-7347-4883-BE33-D57068A49A82/Derivates/132818bb-8a5d-4a5d-a365-ad68e0664ae3.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 citron jaune non traité
- 12 pommes de terre cireuses (à chair ferme), type ratte
- 4 - 5 artichauts poivrade
- 6 oignons nouveaux
- 2 gousses d'ail
- 20 g d'huile d'olive
- 600 g de sauté de veau, coupé en cubes (3 cm)
- 5 g de ras el-hanout
- 200 g de vin blanc
- 350 g de bouillon de légumes
- du sel
- 300 g de petits pois frais
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1710 kJ / 407 kcal
- Białko
- 38 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 13 g
Alternatywne przepisy
Tajine de poulet aux légumes de printemps
1h
Ragoût express d'agneau épicé
30min
Veau Marengo
55 min
Couscous de veau
1 Std. 25 Min
Couscous d'agneau et de légumes (bidawi)
1 godz. 5 min
Tajine d'agneau safrané aux carottes fondantes
1h
Marmite de poulet et légumes d'automne
1 Std. 40 Min
Emincé de veau mariné aux petits légumes
1h
Poulet de la "Mère Blanc"
1 Std. 15 Min
Couscous d'agneau et légumes
1 Std. 10 Min
Couscous d'agneau express
55 min
Couscous marocain
50 Min