Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 citron jaune non traité
- 12 pommes de terre cireuses (à chair ferme), type ratte
- 4 - 5 artichauts poivrade
- 6 oignons nouveaux
- 2 gousses d'ail
- 20 g d'huile d'olive
- 600 g de sauté de veau, coupé en cubes (3 cm)
- 5 g de ras el-hanout
- 200 g de vin blanc
- 350 g de bouillon de légumes
- du sel
- 300 g de petits pois frais
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1710 kJ / 407 kcal
- Białko
- 38 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 13 g
Alternatywne przepisy
Veau aux champignons, moutarde et tagliatelle
35 Min
Lapin marengo
1 Std.
Ragoût express d'agneau épicé
30 Min
Sauté de veau Marengo
1h 15min
Veau aux olives
1 Std.
Navarin d'agneau printanier
1h 25min
Lapin chasseur et pommes de terre sautées
1 Std. 30 Min
Tendron de veau roulé aux noix et aux artichauts
2h
Veau Marengo
55min
Sauté de veau Marengo
55min
Sauté de veau aux carottes et aux épices
1 Std. 30 Min
Sauté de veau aux olives
1 Std.