Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g d'échalotes, coupées en deux
- 200 g de crème liquide légère
- 4 branches de persil frais, ciselées
- 1 bouquet de ciboulette fraîche, ciselé
- du sel
- du poivre moulu
- 800 g d'eau
- 2 cm de gingembre frais, en lamelles
- 1800 g de moules fraîches, préalablement nettoyées
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2805 kJ / 672 kcal
- Białko
- 58 g
- Węglowodany
- 28 g
- Tłuszcz
- 43 g
Alternatywne przepisy
Moules à la bretonne
55min
Brioche perdue, clémentines au miel
1 Std. 10 Min
Papillotes de moules gingembre et coco
40min
Beignets d'huîtres au thym
35min
Bouillon de crevettes aux algues
45 Min
Bulots au court-bouillon
2 Std.
Chaudrée de moules
35min
Moules marinières au gingembre
25min
Crevettes sautées aux oignons nouveaux
20 Min
Ragoût de veau printanier
1 godz. 5 min
Moules au curry
40min
Moules marinières
30min