Emincé de poulet aux amandes et sauce citron

Emincé de poulet aux amandes et sauce citron

3.7 51 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 35 min
8 portions

Składniki

Le poulet aux amandes
  • de filets de poulet, sans peau taillés en lamelles (2,5 cm de largeur)
    800 g
  • de sel
    1 c. à café
  • de fécule de maïs
    100 g
  • œufs battus
    2 - 3
  • d'amandes hachées
    250 - 350 g
  • d'huile de friture
    300 - 400 g
La sauce au citron
  • de jus de citron
    150 g
  • de vinaigre de vin blanc
    70 g
  • de sucre en poudre
    80 g
  • d'eau
    100 g
  • de fécule de maïs
    10 - 15 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 570 kcal / 2382 kJ
Białko 32.76 g
Tłuszcz 37.99 g
Węglowodany 23.42 g
Błonnik 4.45 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...