
Urządzenia i Akcesoria
Emincé de poulet aux amandes et sauce citron
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 35 min
8 portions
Składniki
Le poulet aux amandes
-
de filets de poulet, sans peau taillés en lamelles (2,5 cm de largeur)800 g
-
de sel1 c. à café
-
de fécule de maïs100 g
-
œufs battus2 - 3
-
d'amandes hachées250 - 350 g
-
d'huile de friture300 - 400 g
La sauce au citron
-
de jus de citron150 g
-
de vinaigre de vin blanc70 g
-
de sucre en poudre80 g
-
d'eau100 g
-
de fécule de maïs10 - 15 g
Wartości odżywcze na 1 portion
Kalorie
570 kcal /
2382 kJ
Białko
32.76 g
Tłuszcz
37.99 g
Węglowodany
23.42 g
Błonnik
4.45 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Escapade en Chine
10 Przepisów
Francja
Francja