Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le poulet aux amandes
- 800 g de filets de poulet, sans peau, taillés en lamelles (2,5 cm de largeur)
- 1 c. à café de sel
- 100 g de fécule de maïs
- 2 - 3 œufs battus
- 250 - 350 g d'amandes hachées
- 300 - 400 g d'huile de friture
La sauce au citron
- 150 g de jus de citron
- 70 g de vinaigre de vin blanc
- 80 g de sucre en poudre
- 100 g d'eau
- 10 - 15 g de fécule de maïs
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2382 kJ / 570 kcal
- Białko
- 32.76 g
- Węglowodany
- 23.42 g
- Tłuszcz
- 37.99 g
- Błonnik
- 4.45 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Poulet gingembre-citron
1 godz. 5 min
Brochettes de poulet aux parfums d'Asie
1h 45min
Papillote de canard au miel et aux poires
1h
Poulet sauce San Fernando
55min
Poulet aux pêches jaunes
30min
Brochettes de poulet à l'indienne
12h 30min
Poulet piment-cacahuète
45min
Brochettes de dinde tandoori
50min
Curry de poulet à l'ananas
35 Min
Poulet katsu au riz et curry
1h 45min
Tajine de poulet au miel et aux pruneaux
40min
Poulet tandoori
45min