Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 poivrons rouges, coupés en deux
- 2 poivrons jaunes, coupés en deux
- farine de blé, pour le moule et le plan de travail
- beurre, pour le moule
- 1 pâte brisée maison
- 1 chorizo, coupé en rondelles
- 3 œufs
- 100 g de crème fraîche
- 3 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 3 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2043.1 kJ / 490.6 kcal
- Białko
- 15.5 g
- Węglowodany
- 30.1 g
- Tłuszcz
- 33.5 g
- Błonnik
- 2.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tarte au chèvre et aux oignons
1h 25min
Tarte aux oignons, lardons et fromage
1 godz. 30 min
Gratin de ratatouille chorizo chèvre
30 min
Tarte chorizo-tomate
1h 15min
Tarte au poivron et chèvre frais
1h 15min
Clafoutis poivron, chorizo et fromage de chèvre
50 min
Lasagne aux trois poivrons
1h 25min
Tarte poivron-chèvre
1h 35 min.
Flan poivron-chorizo-chèvre
45 min
Tarte basquaise
55 min
Tian légumes-feta et compotée de poivrons
1 Std. 50 Min
Flamiche aux poireaux et au chèvre frais
1h 25min