Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Koftas di agnello
- 20 g di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 150 g di cipollotto a pezzi
- 900 g di spalla di agnello (con o senza osso), trita
- ½ cucchiaino di sale
- ½ cucchiaino di pepe bianco macinato
Salsa ai peperoni
- 300 g di cipolle a metà
- 150 g di peperone rosso, pulito e a pezzi (3 cm)
- 20 g di olio di oliva + q.b.
- 400 g di pomodori pelati, con la loro salsa
- ½ cucchiaino di sale
- ½ cucchiaino di pepe bianco macinato
- 400 g di patate, pelate e a fette (2-3 mm)
- 350 g di pomodori a fette (2-3 mm)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2400 kJ / 576 kcal
- Białko
- 29 g
- Węglowodany
- 22 g
- Tłuszcz
- 42 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Harira
40 min
Jota triestina
2h
Vermicelli saltati con verdure miste
40 min
Riso al curry gamberi e verdure
40 min
Feijoada
6h
Pollo speziato alla mozambicana
35 min
Riso pilaf boliviano
55 min
Ali di pollo alla mediterranea con riso aromatico
1h 15min
Napa Kimchi
86h
Stufato marocchino di manzo e cous cous israeliano
1h
Purè di fagioli alla paprika
25 min
Focacce ripiene al cavolfiore (Parathas)
45 min