Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Koftas di agnello
- 20 g di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 150 g di cipollotto a pezzi
- 900 g di spalla di agnello (con o senza osso), trita
- ½ cucchiaino di sale
- ½ cucchiaino di pepe bianco macinato
Salsa ai peperoni
- 300 g di cipolle a metà
- 150 g di peperone rosso, pulito e a pezzi (3 cm)
- 20 g di olio di oliva + q.b.
- 400 g di pomodori pelati, con la loro salsa
- ½ cucchiaino di sale
- ½ cucchiaino di pepe bianco macinato
- 400 g di patate, pelate e a fette (2-3 mm)
- 350 g di pomodori a fette (2-3 mm)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2400 kJ / 576 kcal
- Białko
- 29 g
- Węglowodany
- 22 g
- Tłuszcz
- 42 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zuppa di pollo alla messicana
50min
Zuppa di pollo, crauti e fagioli bianchi
1h
Zuppa harira marocchina
40min
Minestra di primavera con gallinella e gamberi
1h
Moussaka di lenticchie
1 Std. 30 Min
Lasagne agli spinaci, pomodori e formaggio
2h 45min
Spring rolls vietnamiti (Cha gio)
1 Std. 30 Min
Lenticchie nere (Dahl Makhani)
8h 50min
Hamburger di tacchino
1sa 25 dk
Chili vegetariano
1h 5min
Pomodori ripieni con formaggio di capra
55min
Cous cous con ragù di agnello e verdure
1 Std. 35 Min