Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di Parmigiano reggiano a pezzi
- 80 g di mandorle pelate
- 2 rametti di rosmarino fresco, gli aghi lavati ed asciugati
- 1 spicchio di aglio
- 1 pizzico di paprika dolce
- 100 g di olio extravergine di oliva
- 1 pizzico di sale
- 1500 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale grosso
- 320 g di pasta all'uovo secca, tipo tagliatelle
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2900.4 kJ / 692.8 kcal
- Białko
- 31.4 g
- Węglowodany
- 6.2 g
- Tłuszcz
- 1.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.4 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Sód
- 267 mg
Alternatywne przepisy
Penne alle erbe aromatiche e pomodori secchi
35 Min
Penne tonno, pinoli e limone
30 Min
Spaghetti al vino rosso
30 Min
Girelle con pesto di noci
50 min.
Vermicelli di scammaro
30 Min
Tagliolini alla molisana
1 godz. 30 min
Farfalle al pesto di frutta secca e caprino
30 Min
Pesto di nocciole
10 min
Farfalle ai sapori di Sicilia
45 min
Maltagliati pomodori e mandorle
45 min
Risotto arancia, robiola e rosmarino
30 Min
Spaghetti alla vesuviana
25 min.