Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g di cipolle dorate a pezzi
- 1 - 2 spicchi di aglio, a piacere
- 150 g di peperone rosso a pezzi
- 50 g di olio di oliva
- 15 g di coriandolo fresco le foglioline e i gambi + q.b.
- 100 g di passata di pomodoro
- 500 g di baccalà ammollato e dissalato a pezzi (vedere consigli)
- 250 g di gamberi crudi sgusciati
- 20 g di aceto balsamico
- 1 cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe macinato
- 200 g di panna (35% di grassi)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1332.5 kJ / 318.8 kcal
- Białko
- 24.6 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 21.4 g
- Błonnik
- 1.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Baccalà alla ligure
1h
Baccalà alla cappuccina
55min
Zuppa di baccalà
1h
Baccalà con peperoni cruschi
50min
Brandada di baccalà alla portoghese
1h 30min
Alici ripiene
50min
Salmone marinato alla barbabietola rossa
8h 40min
Baccalà della Vigilia (TM5)
1h
Baccalà alla portoghese
1h 10min
Baccalà fritto in pastella
1h 10min
Gratin di baccalà e besciamella
1h
Baccalà in umido (Ghiotta di Natale)
1h 10min