Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g di cipolle dorate a pezzi
- 1 - 2 spicchi di aglio, a piacere
- 150 g di peperone rosso a pezzi
- 50 g di olio di oliva
- 15 g di coriandolo fresco le foglioline e i gambi + q.b.
- 100 g di passata di pomodoro
- 500 g di baccalà ammollato e dissalato a pezzi (vedere consigli)
- 250 g di gamberi crudi sgusciati
- 20 g di aceto balsamico
- 1 cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe macinato
- 200 g di panna (35% di grassi)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1332.5 kJ / 318.8 kcal
- Białko
- 24.6 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 21.4 g
- Błonnik
- 1.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Baccalà della Vigilia (TM5)
1óra
Sformato di baccalà
3h 30 min
Baccalà alla Veracruz
1óra
Zuppa di baccalà
1óra
Baccalá alle olive
25 Min
Baccalà alla cappuccina
55min
Zuppa di baccalà alle cipolle
35 min
Baccalà con cavolo verza e ceci
50min
Baccalà gratinato
1óra
Baccalà alla portoghese
1óra 10p
Baccalà in umido (Ghiotta di Natale)
1óra 10p
Baccalà alla ligure
1óra