Verza ripiena di champignon e salsa ai funghi porcini

Verza ripiena di champignon e salsa ai funghi porcini

3.8 30 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 porzioni

Składniki

  • 1400 g di acqua
  • 8 foglie di verza
  • 200 g di riso
  • 100 g di cipolle a pezzi
  • 500 g di funghi champignon a metà
  • 30 g di burro
  • 1 cucchiaino di sale a piacere
  • 1 pizzico di pepe a piacere
  • 1 dado per brodo vegetale (dose per 0,5 l)
  • 100 g di formaggio fuso
  • 20 g di farina tipo 00
  • 1 cucchiaio di panna (min. 30% di grassi)
  • 10 g di funghi porcini secchi precedentemente ammollati per 1 ora

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 11 g
Kalorie 1364 kJ / 325 kcal
Tłuszcz 10 g
Błonnik 7 g
Węglowodany 50 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...