Wersje kompatybilne
Verza ripiena di champignon e salsa ai funghi porcini
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1400 g di acqua
- 8 foglie di verza
- 200 g di riso
- 100 g di cipolle, a pezzi
- 500 g di funghi champignon, a metà
- 30 g di burro
- 1 cucchiaino di sale, a piacere
- 1 pizzico di pepe, a piacere
- 1 dado per brodo vegetale (dose per 0,5 l)
- 100 g di formaggio fuso
- 20 g di farina tipo 00
- 1 cucchiaio di panna (min. 30% di grassi)
- 10 g di funghi porcini secchi, precedentemente ammollati per 1 ora
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1364 kJ / 325 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 50 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Riso in torta verde
1h 30min
Peperoni ripieni
1h 5min
Finocchi ripieni al cous cous
1h
Melanzane alla siciliana
1h 15min
Fagiolini piccanti con arachidi
30min
Insalata di fave e tonno con melone e agrumi
1h
Involtini di verza ripieni di miglio con salsa ai funghi
1 Std. 40 Min
Zucchine ripiene alla marinara
1 Std. 25 Min
Cavolfiore alle erbe e pinoli
1h 5min
Zuccottini di melanzane
45min
Melanzane ripiene con salsa allo yogurt, zafferano e melograno
50min
Cous cous di cavolfiore e verdure raw
20min