Wersje kompatybilne
Verza ripiena di champignon e salsa ai funghi porcini
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1400 g di acqua
- 8 foglie di verza
- 200 g di riso
- 100 g di cipolle, a pezzi
- 500 g di funghi champignon, a metà
- 30 g di burro
- 1 cucchiaino di sale, a piacere
- 1 pizzico di pepe, a piacere
- 1 dado per brodo vegetale (dose per 0,5 l)
- 100 g di formaggio fuso
- 20 g di farina tipo 00
- 1 cucchiaio di panna (min. 30% di grassi)
- 10 g di funghi porcini secchi, precedentemente ammollati per 1 ora
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1364 kJ / 325 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 50 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zuppa di cavolo cappuccio
50 Min
Zuppa di verza con bastoncini di pollo
40min
Cavolfiore alle erbe e pinoli
1 Std. 5 Min
Melanzane ripiene light
1 Std.
Branzino con cavolo nero, fagioli e peperoni
30 Min
Involtini di verza capunet agrodolci
35min
Melanzane ripiene
1 Std. 30 Min
Zuppa di fagiolini e cavolo rosso
50 Min
Zuccottini di melanzane
45min
Fagottini verdi al vapore
45min
Involtini di verza ripieni di miglio con salsa ai funghi
1 Std. 40 Min
Crêpes ai funghi
1h 50min