Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g di filetti di nasello
- 2 cucchiai di succo di limone, spremuto fresco
- 1 ¾ cucchiaino di sale
- 50 g di Parmigiano reggiano a pezzi (2 cm)
- 2 spicchi di aglio
- 30 g di pomodori secchi sott'olio, sgocciolati
- 300 g di spinaci tritati surgelati, scongelati e sgocciolati
- ¾ di cucchiaino di pepe nero macinato
- 40 g di burro + q.b.
- 70 g di farina tipo 00
- 650 g di latte
- ¼ di cucchiaino di noce moscata in polvere
- ½ cucchiaino di basilico secco
- 9 fogli di pasta all'uovo fresca tipo lasagne
- 120 g di mozzarella a fette (5 mm) e sgocciolata
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2066 kJ / 494 kcal
- Białko
- 35.7 g
- Węglowodany
- 47.3 g
- Tłuszcz
- 18 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bavette pancetta e finferli
40min
Zuppa di patate e mais
55min
Pappardelle spinaci e cipollotti
40min
Cannelloni all'uovo con broccolo romanesco al vapore
1hod. 30min
Zucca Acorn gratinata
2h
Hash Browns (frittelle di patate)
1h 10min
Pasta al forno vegana
1h
Pasta con salmone e spinaci
55min
Donuts alle patate dolci
1hod. 30min
Verdurine in sfoglia
1h
Paccheri zucca e gamberoni
50min
Pizza alla marinara
1h 35 min