Lasagne al nasello e spinaci

Lasagne al nasello e spinaci

4.1 7 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 porzioni

Składniki

  • 500 g di filetti di nasello
  • 2 cucchiai di succo di limone spremuto fresco
  • 1 ¾ cucchiaino di sale
  • 50 g di Parmigiano reggiano a pezzi (2 cm)
  • 2 spicchi di aglio
  • 30 g di pomodori secchi sott'olio sgocciolati
  • 300 g di spinaci tritati surgelati scongelati e sgocciolati
  • ¾ di cucchiaino di pepe nero macinato
  • 40 g di burro + q.b.
  • 70 g di farina tipo 00
  • 650 g di latte
  • ¼ di cucchiaino di noce moscata in polvere
  • ½ cucchiaino di basilico secco
  • 9 fogli di pasta all'uovo fresca tipo lasagne
  • 120 g di mozzarella a fette (5 mm) e sgocciolata

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 494 kcal / 2066 kJ
Białko 35.7 g
Tłuszcz 18 g
Węglowodany 47.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...