Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La veille
-
80
g de pecorino
lub 80 g de fromage de brebis, type tomme - 450 g de carottes, pelées et coupées en dés
- 20 g de beurre, coupé en morceaux
- 180 g de crème liquide entière
- 1 c. à café rase de quatre-épices moulu
- 3 œufs
- du sel
- du poivre moulu
- 500 g d'eau
Le jour même
- 500 g d'eau
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1402 kJ / 337 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 27 g
Alternatywne przepisy
Petits flans de carotte à l'estragon
1h 50 min.
Petits flans de courgette, pecorino, pancetta et basilic
50min
Flans saumon-courgette
1h
Gratin de panais au parmesan et aux noisettes
1h 15min
Flans de potiron et magret fumé
1h 15min
Flans de poireau
35min
Flan d'aubergine
1h
Crumble de potiron et jambon
1 Std. 10 Min
Flan de carotte au romarin et au chèvre
1h
Gratin de courge
1h
Terrine courgette-basilic et concassée de tomates
5h 30min
Flan de patate douce aux épices
55min