Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Les roulés poireau jambon
- 500 g d'eau
- 6 blancs de poireau, entiers et lavés
La sauce béchamel
- 100 g de gruyère, coupé en morceaux
- 40 g de beurre doux
- 50 g de farine de blé
- 500 g de lait demi-écrémé
- 2 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 2 pincées de poivre blanc moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 1 pincée de noix de muscade fraîchement râpée
- 6 tranches de jambon blanc
- 1 de fromage de chèvre bûche, coupée en rondelles
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1157 kJ / 276 kcal
- Białko
- 19.3 g
- Węglowodany
- 14.3 g
- Tłuszcz
- 15.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lasagne chèvre-courgette
1 Std.
Endives au jambon
1 Std. 15 Min
Gratin de courgette aux lardons
40 Min
Gratin de chou-fleur et chorizo
1 Std.
Courgettes farcies
45 Min
Gratin de poireaux, jambon et mimolette
1 Std. 10 Min
Tartiflette aux courgettes
55min
Gratin de chou-fleur aux lardons et au comté
1 Std.
Tomates farcies au chèvre chaud
50 Min
Lasagnes à la fondue de poireaux
1 Std.
Crumble de poireau au chorizo doux
50 Min
Courgette au jambon
1 Std.