![Gratin de crozets au jambon Gratin de crozets au jambon](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/7861E921-14E9-41A6-A3A6-9E5209FECEE4/Derivates/E4D99137-F5B4-40B8-9AD0-BCC320852A36.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g de beaufort, coupé en morceaux, sans la croûte
- 1500 g d'eau
- 300 g de crozets
- 1 gousse d'ail
- 50 g de vin blanc sec
- 200 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 2 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 3 pincées de poivre blanc moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 1 pincée de noix de muscade fraîchement râpée
- 5 g de beurre doux, pour le moule
- 4 tranches de jambon fumé, détaillées en petits dés
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2011 kJ / 483 kcal
- Białko
- 22 g
- Węglowodany
- 38.3 g
- Tłuszcz
- 26.2 g
- Błonnik
- 1.7 g
Alternatywne przepisy
Croque-cake
50 min
Salade de lentilles et cervelas
45 Min
Roulé au fromage et au jambon
40 Min
Croziflette
1 Std. 25 Min
Timbale milanaise
55 Min
Gratin de polenta à l’italienne
55 Min
Coquillettes chorizo-comté
15 Min
Croque flammekueche
55 Min
Quiche lorraine façon gâteau magique
1 Std. 20 Min
Crozetto aux lardons et poivrons
40 Min
Gratin de pâtes
25 Min
Salade strasbourgeoise
1 Std.