Gratin de crozets au jambon

Gratin de crozets au jambon

4.7 347 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
6 portions

Składniki

  • de beaufort coupé en morceaux, sans la croûte
    250 g
  • d'eau
    1500 g
  • de crozets
    300 g
  • gousse d'ail
    1
  • de vin blanc sec
    50 g
  • de crème liquide 30-40% m.g.
    200 g
  • de sel à ajuster en fonction des goûts
    2 pincées
  • de poivre blanc moulu à ajuster en fonction des goûts
    3 pincées
  • de noix de muscade fraîchement râpée
    1 pincée
  • de beurre doux pour le moule
    5 g
  • de jambon fumé détaillées en petits dés
    4 tranches

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 483 kcal / 2011 kJ
Białko 22 g
Tłuszcz 26.2 g
Węglowodany 38.3 g
Błonnik 1.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...