Salade de crevettes au fenouil, chiffonnade de salade et tomates cerise

Salade de crevettes au fenouil, chiffonnade de salade et tomates cerise

4.5 134 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 15 min
4 portions

Składniki

  • 200 g de feuilles de laitue
  • 1000 g d'eau
  • 500 g de fenouil coupé en morceaux
  • 30 g de jus de citron fraîchement pressé
  • 40 g d'huile d'olive
  • 1 c. à café de miel
  • 30 g de sauce de soja
  • 4 pincées de poivre fraîchement moulu à ajuster en fonction des goûts
  • 250 g d'avocat coupé en dés
  • 350 g de crevettes cuites, décortiquées
  • 200 g de tomates cerise coupées en deux

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 23.2 g
Kalorie 1305.5 kJ / 313 kcal
Tłuszcz 21.2 g
Błonnik 7.5 g
Węglowodany 7.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...