Tartare de canard aux noix et aux figues

Tartare de canard aux noix et aux figues

4.6 22 oceny
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
4 portions

Składniki

  • de magret de canard sans peau gras retiré et coupé en dés (1 cm env.)
    400 g
  • d'eau
    500 g
  • de pommes de terre ratte ou grenaille, non pelées
    500 g
  • de beurre demi-sel
    20 g
  • sel
  • poivre moulu
  • de magret de canard fumé en tranches, gras retiré et coupées en deux
    60 g
  • de figues sèches
    60 g
  • de cerneaux de noix
    50 g
  • d'échalotes pelées et coupées en morceaux
    40 g
  • de coriandre fraîche équeutés
    4 brins
  • de jus de citron
    20 g
  • d'huile de noix
    10 g
  • d'huile d'olive
    10 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 501 kcal / 2093 kJ
Białko 26 g
Tłuszcz 29 g
Węglowodany 30 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...