
Urządzenia i Akcesoria
Fondue piwno-czosnkowo-serowe z krakersami
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
6 porcji
Składniki
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
4 - 5 ząbków czosnku
-
200 g sera cheddar pokrojonego na kawałki
-
200 g sera gouda pokrojonego na kawałki
-
150 g piwa jasnego
-
50 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
20 g mąki pszennej (patrz wariant)
-
¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
krakersy solone do podania
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
316.1 kcal /
1322.6 kJ
Białko
17.3 g
Tłuszcz
23.6 g
Węglowodany
7.3 g
Błonnik
0.5 g
Tłuszcz nasycony
14.3 g
Sód
493 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Bułeczki z chorizo i boczkiem
3 Std.
Pikantny dip serowy
20 Min
Przekąska z oscypkiem
2 Std. 20 Min
Majonez curry
10 Min
Czeska pasta piwna
1 Std. 10 Min
Gorąca biała czekolada
15 Min
Fondue ziołowo-serowe ze słupkami warzyw
30 Min
Kremowa zupa z serem pleśniowym
30 Min
Fondue serowe z bagietką
25 Min
Chrupiące krążki cebulowe
30 Min
Sos z sera cheddar
20 Min
Zupa cebulowa
1 Std.