Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g cebuli, przekrojonej na pół
- 4 - 5 ząbków czosnku
- 200 g sera cheddar, pokrojonego na kawałki
- 200 g sera gouda, pokrojonego na kawałki
- 150 g piwa, jasnego
- 50 g śmietany, min. 30% tłuszczu
- 20 g mąki pszennej (patrz wariant)
- ¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- krakersy solone, do podania
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1322.6 kJ / 316.1 kcal
- Białko
- 17.3 g
- Węglowodany
- 7.3 g
- Tłuszcz
- 23.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.3 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Sód
- 493 mg
Alternatywne przepisy
Tarta à la banoffee pie
2 godz. 40 min
Karmelizowany por
20 min
Kremowa zupa z serem pleśniowym
30 Min
Holenderska zupa musztardowa
30 Min
Pasta z cukinii i czosnku
55min
Czeska pasta piwna
1 Std. 10 Min
Dip serowy
10 min
Bombardino
15min
Fondue ziołowo-serowe ze słupkami warzyw
30 Min
Fondue serowe z bagietką
25 Min
Zupa cebulowa
1 Std.
Sos z sera cheddar
20 min