Fondue piwno-czosnkowo-serowe z krakersami

Fondue piwno-czosnkowo-serowe z krakersami

3.0 22 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
6 porcji

Składniki

  • 100 g cebuli przekrojonej na pół
  • 4 - 5 ząbków czosnku
  • 200 g sera cheddar pokrojonego na kawałki
  • 200 g sera gouda pokrojonego na kawałki
  • 150 g piwa jasnego
  • 50 g śmietany, min. 30% tłuszczu
  • 20 g mąki pszennej (patrz wariant)
  • ¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • krakersy solone do podania

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 316.1 kcal / 1322.6 kJ
Białko 17.3 g
Tłuszcz 23.6 g
Węglowodany 7.3 g
Błonnik 0.5 g
Tłuszcz nasycony 14.3 g
Sód 493 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...