Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 garlic clove
- 2 sprigs fresh dill, fronds only
- 160 g honey
- ½ tsp paprika
- 2 tsp Dijon mustard
- 4 fresh boneless salmon fillets (approx. 200-250 g each), skin on
- oil, for greasing
- 2 lemons, cut into halves (optional)
- Wartości odżywcze
- na 4 portions
- Kalorie
- 13683.5 kJ / 3258 kcal
- Białko
- 206 g
- Węglowodany
- 132.7 g
- Tłuszcz
- 217.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 45.5 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Sód
- 510.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
White fish and lemon risotto
30 min
Fish and mixed vegetable parcels
1h 15min
Almond crusted salmon with asparagus fettuccine
35 min
Oysters Kilpatrick
15 Min
Steamed salmon with broccoli pesto
25 min
Marinated white fish fillets with chermoula sauce and couscous salad
1 godz. 10 min
Pea and ginger soup, lemon salmon with broccoli
50 min
Turkey roulades with minted pea mash
Brak ocen
Prawns in chilli butter with risoni and herb salad
30 min
Fish fillets with fresh corn polenta
1h 5min
Jambalaya
35 min
Balsamic salmon and zucchini noodles
35 min