Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1060 g water
- 1 lime, juice only (approx. 20 g)
- 500 g firm white fish fillets, cut into pieces (3-4 cm)
- 1 tsp black peppercorns
- 2 tsp chilli powder
- 1 cinnamon quill
- 4 cm piece fresh ginger, peeled
- 3 garlic cloves
- 2 - 4 fresh green chillies, small, deseeded if preferred
- 10 - 12 fresh curry leaves
- 1 tbsp tamarind paste
- 100 g coconut cream
- 1 tsp salt
- 2 - 3 pandan leaves (see Tips)
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 896 kJ / 213.3 kcal
- Białko
- 26.9 g
- Węglowodany
- 6.4 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.7 g
- Błonnik
- 4.9 g
- Sód
- 733.8 mg
Alternatywne przepisy
Beef rendang
1h 55min
Ayam kapitan (chicken curry)
45 Min
Balti coconut fish curry
50 menit
Rendang ayam nogori (chilli padi chicken rendang)
1 Std. 15 Min
Goan fish and tamarind curry with coconut rice
1 Std. 15 Min
Prawn and chicken laksa
40 min
Asam pedas ikan (spicy tamarind fish)
40 min
Thai-style prawn broth with spicy apples
1 Std. 15 Min
Spiced cauliflower pilau
20 min
Tom yum goong (hot and sour soup)
45 Min
Sambal goreng (chilli stir-fried vegetables and prawns)
30 min
Coconut fish curry
1h 10 min