Fish ambul thiyal (Sour fish curry)

Fish ambul thiyal (Sour fish curry)

3.6 8 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
4 portions

Składniki

  • water
    1060 g
  • lime juice only (approx. 20 g)
    1
  • firm white fish fillets cut into pieces (3-4 cm)
    500 g
  • black peppercorns
    1 tsp
  • chilli powder
    2 tsp
  • cinnamon quill
    1
  • piece fresh ginger peeled
    4 cm
  • garlic cloves
    3
  • fresh green chillies small, deseeded if preferred
    2 - 4
  • fresh curry leaves
    10 - 12
  • tamarind paste
    1 tbsp
  • coconut cream
    100 g
  • salt
    1 tsp
  • pandan leaves (see Tips)
    2 - 3

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portions

Sód 733.8 mg
Białko 26.9 g
Kalorie 896 kJ / 213.3 kcal
Tłuszcz 8 g
Błonnik 4.9 g
Tłuszcz nasycony 5.7 g
Węglowodany 6.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...