Steamed scallops with cauliflower and truffle purée
TM6 TM5 TM31

Steamed scallops with cauliflower and truffle purée

4.6 (9 ocen)

Składniki

Cauliflower truffle purée

  • 1 garlic clove
  • 20 g butter
  • 300 g cauliflower, broken into florets (3 cm)
  • 100 g full cream milk
  • 1 tsp truffle oil
  • ¼ tsp sea salt, to taste

Scallops

  • 500 g water
  • 16 scallops in shells
  • fresh chives, finely chopped, for garnishing

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
271 kJ / 64.5 kcal
Białko
6 g
Węglowodany
2 g
Tłuszcz
3.4 g
Tłuszcz nasycony
1.7 g
Błonnik
1 g
Sód
160.2 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy