Steamed scallops with cauliflower and truffle purée

Steamed scallops with cauliflower and truffle purée

4.6 9 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
8 portions

Składniki

Cauliflower truffle purée
  • garlic clove
    1
  • butter
    20 g
  • cauliflower broken into florets (3 cm)
    300 g
  • full cream milk
    100 g
  • truffle oil
    1 tsp
  • sea salt to taste
    ¼ tsp
Scallops
  • water
    500 g
  • scallops in shells
    16
  • fresh chives finely chopped, for garnishing

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 64.5 kcal / 271 kJ
Białko 6 g
Tłuszcz 3.4 g
Węglowodany 2 g
Błonnik 1 g
Tłuszcz nasycony 1.7 g
Sód 160.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...