
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Chilli miso sauce
- 4 garlic cloves
- 100 g sesame oil
- 100 g red miso paste (see Tips)
- 40 g sesame seeds
- 2 spring onions/shallots trimmed and cut into pieces
- 15 g chilli paste (see Tips)
- 1 fresh long red chilli trimmed and cut into halves
Pork belly with noodles
- 120 g brown onion cut into wedges (1 cm)
- 5 garlic cloves
- 75 g fresh ginger peeled and cut into pieces
- 10 g black peppercorns
- 2 fresh long red chillies trimmed, cut into halves and deseeded if preferred
- 1200 g water
- 20 g Vegetable stock paste (see Tips)
- 800 g boneless skinless pork belly cut into pieces (3 cm x 10 cm)
- 1 stalk lemongrass white part only, bruised
- 150 g dried ramen noodles
- 1 tbsp olive oil
- fresh coriander leaves for garnishing
- sesame seeds to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1076.3 kcal / 4520.5 kJ
- Białko
- 52.2 g
- Tłuszcz
- 81.1 g
- Węglowodany
- 34 g
- Błonnik
- 10.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 21.7 g
- Sód
- 2179.1 mg