Tarte de beterraba e favas

Tarte de beterraba e favas

4.4 5 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
8 doses

Składniki

Recheio de beterraba
  • cebola cortada em pedaços
    150 g
  • manteiga
    30 g
  • beterraba s/ casca, cortada em pedaços
    350 g
  • sal
    1 pitada de
  • pimenta
    1 pitada de
  • noz-moscada
    1 pitada de
  • açúcar mascavado escuro
    30 g
  • vinagre balsâmico
    1 c. sopa de
Puré de favas
  • cebola cortada em pedaços
    100 g
  • manteiga
    30 g
  • favas descongeladas
    600 g
  • coentros só as folhas
    10 g
  • sal
    1 pitada de
  • massa folhada
    250 g
  • Sementes de sésamo q.b. p/ polvilhar

Wartości odżywcze na 1 dose

Kalorie 261 kcal / 1091.9 kJ
Białko 9.3 g
Tłuszcz 8.6 g
Węglowodany 40.8 g
Błonnik 8 g
Tłuszcz nasycony 4.4 g
Sód 244.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...