Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 spring onions/shallots, trimmed and cut into thirds
- 3 tbsp vegan mayonnaise (see Tips)
- 1 garlic clove
- 1 tsp mustard
- 1 pinch ground turmeric
- 3 tbsp nutritional yeast (see Tips)
- ¼ tsp kala namak (black salt) (optional - see Tips)
- 1 - 2 pinches ground black pepper
- 1 - 2 pinches cayenne pepper (optional)
- 565 g canned jackfruit in brine, rinsed and drained (approx. 300 g after draining - see Tips)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 736.2 kJ / 175.3 kcal
- Białko
- 5.5 g
- Węglowodany
- 15.4 g
- Tłuszcz
- 10.4 g
- Błonnik
- 4.5 g
Alternatywne przepisy
Tofu scramble
25 min
Thai tofu and sweet potato cakes
30min
Pulled BBQ jackfruit
25 min
Mixed mushroom burgers
50 min
Sweet and sour tempeh
50 min
Vegan moussaka
1h 50min
Vegan mayonnaise
15min
Cashew cheddar cheese
3 Std. 10 Min
Vietnamese jackfruit rice paper rolls
1h
Plant-based parmesan
5min
Vegan butter
8 godz. 5 min
Vegan walnut and black bean burger
4 Std. 40 Min